Изложбата е с 40 фотографии на знаменитости, фотомодели, случайни герои от улиците на Ню Йорк и еротични звезди

На 23-ти април, сряда, в 19 ч. ще бъде открита първата изложба на Бен Ритър в България. Събитието е част от платформата “Майстори на фотографията”, която стартира през декември миналата година с изложба на легендарния Хари Бенсън, снимал едни от най-важните исторически личности и събития на 20 в. Изложбата на Бенджамин Ритър ще предложи различен поглед върху съвременната фортография. Желаещите да видят творбите му, които да първи път пристигат у нас, могат да го направят до 25 май.
 
Изложбата с 40 фотографии на световни знаменитости, фотомодели, случайни герои от улиците на Ню Йорк и еротични звезди ще бъде открита от самия автор. Той пристигна от Бруклин късно снощи, за да подреди творбите си в подготвеното за целта пространство на Vivacom Art Hall в София. 
 
Бен Ритър е роден през 1981 г. в Ню Йорк. Завършва висшето училище към Музея за изящни искуства в Бостън. Започва да снима като тийнейджър, първоначално пънк концерти, а скоро след това за титана MTV и световноизвестни търговски марки. Такова е творчеството му - разпънато между красивия грим и коса на дневните фешън сесии и дивите нощи в Ню Йорк с приятели. 
 
Обичам красиви хора, които правят грозни неща. В това има особено интересна за мен естетика”, казва в свое интервю Бен Ритър. 
 
В България фотографът ще покаже комерсиални и лични фотографии, обединени от основната посока в неговата работа - да търси уникални състояния и моменти, които могат да се уловят сега и никога. Освен изящни, ефектни и забележителни рекламни визии, Ритър показва портрети на поп легендите Фърги, Дъфи, Бек, Джон Леджънд, Клое Севини.
 
На въпроса каква е тайната на това да хванеш перфектния момент, Бен отговаря - “Имах един редактор, който винаги ми повтаряше “направи го като графика, направи го красиво... и не го прецаквай, по дяволите”. Чувам го в главата си всеки път, когато снимам.”
 
Ден след официалното откриване на първата си изложба в България, Бен Ритър ще изнесе лекция на тема “Взаимодействие на фотографията с рекламата и медиите” и ще се включи в последваща дискусия. Лекцията и дискусията ще се проведат на 24-и април, между 17.00 и 19.00 часа във Vivacom Art Hall. Входът е свободен, но местата са ограничени.