Вече има версия за събитията - тя не е официална, но изглежда като твърде вероятна

Вече има версия за събитията, довели до пожара в Одеса, която изглежда все по-вероятна. Голяма част от световните медии посочват, че сградата на профсъюзите в черноморския град е била използвана от проруски активисти за укритие от преследващи ги поддръжници на новата украинска власт. 

 

След барикадирането на сепаратистите в зданието е последвал обстрел с петролни бомби и от двете страни. Неизбежно се е стигнало до възпламеняване и бързо разпростиращ се пожар. В резултат над 30 души умират от задушаване, а десетина загиват при скок от голяма височина в търсене на спасение. 

 

Това не е официална версия, но изглежда като твърде вероятна. Според пресслужбата на украинското правителство кабинетът вече е изпратил в Одеса комисия за изясняване на обстоятелствата около смъртта на хора при сблъсъците и пожара в Дома на профсъюзите. 

 

"Новините на Нова” продължава да следи развитието на ситуация в Одеса и цяла Източна Украйна, където тече мащабна операция на украинската армия срещу проруските сепаратисти.