Бизнесмен твърди, че е нападнат от лидера на „Атака” в столичен пиано бар

Пореден сигнал беше подаден в полицията срещу Волен Сидеров. Столичен бизнесмен твърди, че е пострадал след спречкване с лидера на „Атака” в нощен бар. Инцидентът, за който разказва следващият репортаж няма потвърждение от независим свидетел на случилото се.

 

Цял ден не успяхме да открием Сидеров за коментар. Свързахме се с пресцентъра на „Атака”, откъдето ни казаха само, че и те не могат да се свържат с лидера си.

 

Скандалът станал в събота вечерта малко след 02:00 часа през нощта. В столичен пиано бар на улица „Георги Раковски” имало три компании – едната на бизнесмена Андрей Бъчваров, другата – на Волен Сидеров.

 

„В един момент г-н Волен Сидеров нито поканен, нито повикан, дойде да пита дали ще гласуваме за "Атака". Аз казах не. Той пита защо, аз предпочетох да не му обяснявам. Певицата дойде при мен да се видим, защото се познаваме и в този момент Сидеров дойде и започна да я пита дали ѝ досаждаме, че ние сме грубияни и още какво ли не ни нарече, застана на 10 сантиметра от лицето ми и започва да крещи – Извини се, извини се, нямаш право да ми говориш така, опитвайки се да се изместим го отбутнах от мен и Чуколов започна да крещи този първи започна и отнесох два удара от г-н Сидеров – по тялото и в главата, разказва Андрей Бъчваров. Той вече е подал жалба в Първо районно в София. От МВР потвърдиха информацията и обясниха, че по случая се работи и се разпитват свидетели.

 

Пострадалият Андрей Бъчваров е председател на Българската асоциация за биомаса. Казва, че няма участие в политически партии, нито пък е свързан с някои от кандидатите за предстоящия евровот. Сподели, че разказва за инцидента, защото смята, че това, което се е случило е недопустимо.

 

„Аз очаквам заплахи от Сидеров и неговата шайка, но ще му е сложно да измисли мое пристрастие към някоя партия, ще ми е интересно да видя дали ще му се получи. Единствените ми политически действия са като председател на неправителствена организация, представена в Брюксел”, допълва той.

 

Собствениците на заведението обясниха, че не е редно да коментират поведението на техни клиенти, независимо кои са те. Единствената камера в района пък е собственост на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, но от там отказаха да ни дадат кадри от записите в нощта на инцидента. Нито Волен Сидеров, нито Десислав Чуколов вдигнаха телефоните си, от пресцентъра на партията също отказаха коментар по случая.