Документалният филм на Светослав Драганов с премиера в Дома на киното

Нов документален филм "Живот почти прекрасен“ на българския режисьор Светослав Драганов ще има премиера в Дома на киното на 22 май от 20.00 часа.

 

Филмът разкрива историята на трима братя от едно софийско семейство. Най-големият, Александър, е фризьор, който обича да се гримира. Вторият, Божидар, се е оттеглил в манастир и е решил да се посвети на Господ, но се влюбва в по-възрастна жена. Третият, Джими, е нормален софийски младеж, в чиито вени тече замбийска кръв.

 

Всички те са плод на любовта на майка им Лили с различните мъже, които среща през изпълнения си с колорит живот по времето на соца. Тяхната история разказва баба им, майката на Лили, представител на старата софийска буржоазия от едно време. Понякога животът е жесток към тях, но те го считат за прекрасен, а щастието e на една надежда разстояние.

 

"Живот почти прекрасен“ е филм, който показва човека зад стереотипа. И тримата герои, толкова различни един от друг, разкриват своите истории, които са вплетени в един общ сюжет. Запознавайки се с тях, зрителят не остава безучастен и отначало започва да ги възприема по един доста по-различен начин, а накрая – просто да ги обича.

 

Светослав Драганов е един от най-успешните български документалисти. Зад гърба си той има богата филмография, като всеки негов проект се радва на голям успех и множество награди у нас и в чужбина. Широката публика го познава от филмите „Град на мечти“ (2011), „Децата на Дружбата“ (2009), Самодейци (2005) „Млади сърца“ (2003), „Животът е прекрасен, нали?“ (2001).