През нощта у нас ще е предимно облачно с валежи от дъжд и гръмотевици

Утре за седем области в Северна България е обявен жълт код за интензивни валежи до 20-30 литра на квадратен метър и гръмотевични бури. През нощта у нас ще е предимно облачно с валежи от дъжд и гръмотевици, по-интензивни над западните и северните райони.

 

Утре повече слънце ще има на югоизток, а над останалата част от страната облачността ще е значителна и на много места ще превали и прегърми. Най-интензивни дъждове - около 20-30 литра на квадратен метър, ще паднат в Северозападна България и централните части на Дунавската равнина. Там са възможни и градушки. На изток ще духа все още южен вятър. Максималните температури там ще достигат 23-24 градуса, докато на северозапад ще са едва 16-17.

 

В планините времето ще бъде променливо с валежи и гръмотевици. Над масивите от Западна и Централна България ще паднат значителни валежи, а над централните дялове на Стара планина следобед ще има и гръмотевични бури. Вятърът ще е силен, преди обед от югозапад, а следобед от северозапад. Температурите по върховете ще са от 2 до 14 градуса, но вечерта чувствително ще се понижат.

 

У нас в четвъртък ще захладнее и максималните ще са от 10-12 градуса по високите западни полета, до 19-20 по Черноморието. Отново ще има слаби превалявания от дъжд, високо в планините от сняг. 

 

В петък ще остане хладно и предимно облачно с валежи, по-съществени над южните и източни райони. В събота, неделя и понеделник, макар и бавно, ще се затопля и дневните температури ще достигат 18-23 градуса. Преди обед облаците ще са разкъсани, а следобед отново ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. 

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.