Групата се събира в основен състав на 15 май, специални гости са O.H.

Artery ще отпразнуват 25-ата си годишнина с концерт в България. Шоуто ще се състои на 15 май, четвъртък, в клуб "Терминал 1”, а гости ще бъдат момчетата от O.H.

 

Специално за повода Artery, известни още у нас и като Артерия, ще се съберат в осоновен състав в София. Към вече тук пребиваващите Янко Бреков-Бръснаря (вокали, китара, бузуки) и Милен Хубенов-Мената (китара) ще се присъединят Николай Хубенов-Хуби (бас-китара) и Деян Монев-Чико (барабани). 

 

Последните двама пристигат от Холандия специално за предстоящото празненство. Групата не е свирила в този си формат от 2008 година. Последният самостоятелен концерт на Artery в София бе преди две години и премина при висок интерес, събирайки около хиляда души публика.

 

Artery са създадени през 1989 година. Между 1997-2008 година групата пребивава и работи твърдо в чужбина - първо две години в Чехия, след което се установява в Холандия, издавайки пет от общо седемте си студийни албума навън. Artery свирят на редица престижни фестивали и клубни събития. Били са на една сцена с групи като Sepultura, Agnostic Front, Sick of it All, Soulfly, Guano Apes, Fun Loving Criminals, Fishbone, Pro-Pain и много други. През 2003 г. получават покана за концерт в "Roxy", LA, а сред публиката са музиканти от System Of A Down, Machine Head, KORN и Fear Factory.

 

Специален гост и съпорт ще бъде метъл-хардкор бандата O.H. Тя ще излязе на сцената в 22.00 ч, като от своя страна групата е поканила редица познати от други музикални формации имена. Към шоуто на Artery пък ще се включи Александър Първанов-Шута, добре познат от Vendetta, Piranha и Broders In Blood.