Така тя обясни защо ГЕРБ не се е регистрирала за участие в днешното заседание на Народното събрание

"По един недопустим, охулващ, на моменти осмиващ начин представители на БСП се гаврят с ГЕРБ и с председателя на партията Бойко Борисов". Така зам.-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева обясни защо ГЕРБ не се е регистрирала за участие в днешното заседание на Народното събрание.

 

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов помоли групата си да осигури кворум за днешното заседание, за да бъде гласувана оставката на Сергей Станишев като народен представител. Това обаче не се случи и за втори пореден ден парламентът няма да работи заради липса на кворум.

 

„След вчерашното решение на групата, помолени от нашия председател Борисов, нашето решение бе днес да направим кворума на отиващото си 42-во Народно събрание, за да може да бъде уважено желанието на Станишев да работи за европейските политики”, коментира Цачева.

 

Тя призна, че се е чула с Бойко Борисов по телефона и той не е бил доволен от решението на групата да не направи кворум, защото по този начин дадената от него дума не е изпълнена. "Всичко има праг и граница на търпение, тази сутрин колеги от БСП минаха всякакви граници", подчерта Цачева.

 

„Нашето желание и решение е утре отново да участваме в опита за кворум”, обяви Цачева и бе категорична, че ГЕРБ не може да оспори желанието на който и да е народен представител предсрочно да си прекрати мандата, защото това е конституционно право. 

 

„След консултациите утре категорично ще заявим, че няма да участваме в заседания, в които анблок, бързо и в последния момент се гласуват законопроекти, които обслужват статуквото в момента и са опасни за бъдещите дни на държавата”, добави зам.-председателят на ГЕРБ.