Очаква се лидерите да излязат и с обща декларация за това, което се случва в банковата система

В 12 часа започнаха консултациите между парламентарно представените политически сили за датата на предсрочните парламентарни избори. По-рано днес за първи път тази седмица депутатите успяха да съберат кворум и освободиха лидерът на БСП - Сергей Станишев от депутатския пост.

 

Към края на днешното заседание, което приключи, кворумът беше провален - този път от БСП. Коментарите от кулоарите на парлаанта са, че идеята за провалянето на този кворум е била, за да не се приемат скандалните поправки в Наказателния кодекс, свързани с Възродителния процес.

 

Консултациите за предсрочните парламентарни избори започнаха пред по-малко от час. На закрито заседание се събраха лидерите на политическите сили, но Волен Сидеров така и не се появи, за да даде своето предложение за дата. За сметка на това в парламента дойде лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, който пожела да влезе на консултациите, въпреки че не беше поканен. В мотивите си за това, че може да присъства, Бареков изтъкна, че той е евродепутат. След като успя да пробие през пиарите и охраната от НСО, той влезе на консултациите, а вратата зад него бе заключена.

 

Очаква се лидерите да излязат и с обща декларация за това, което се случва в банковата система, за да успокоят хората и да ги призоват да не вярвят на слухове. 

 

Повече по темата гледайте във видеото.