„Петлите” се класираха след попадение на Пол Погба и автогол на Джозеф Йобо

Франция се наложи над Нигерия с 2:0 в осминафинален сблъсък на Световното първенство по футбол в Бразилия. Първото попадение на стадион „Мане Гаринча” в столицата Бразилия реализира Пол Погба, а в самия край на мача Джозеф Йобо си вкара автогол.

 

Мачът започна равностойно, но така и не се стигна до по-сериозни положения пред двете врати. В 18-ата минута Еменике изпрати топката във вратата на Франция, но попадението бе отменено заради засада. Така първото полувреме завърши при резултат 0:0.

 

Втората част започна с по-активна игра на африканците, които водеха най-често до изпълнения на корнери пред френската врата. В 54-ата минута арбитърът спести червен картон на Матуиди за грубо влизане. Въпреки по-активната игра на нигерийците, пред Бензема се откри най-добрия шанс, но защитник на Нигерия изби от голлинията в 69-ата минута.

 

Нигерийският вратар Ениама, който се отличаваше с блестящите си изяви до момента в турнира, сгреши фатално при ъглов удар в 79-ата минута и полузащитникът Пол Погба вкара за 1:0.

 

Нигерия се опита да противодейства с няколко по-опасни атаки, но в даденото продължение защитникът Джозеф Йобо не успя да отиграе добре подадена топка в наказателното поле и я изпрати в собствената си мрежа. По този начин „петлите” се класираха на 1/4-финалите на турнира, където ще чакат победителя от двубоя Германия-Алжир.