Два гола в продълженията осигуриха участие на четвъртфинал за Германия

Германия се класира на четвъртфиналите на Световното първенство по футбол в Бразилия след изключително оспорван мач срещу сочения за аутсайдер Алжир. Пред препълнените трибуни на стадион „Ещадио до Бейра Рио” в Порто Алегре, немците успяха да стигнат до успеха си след продължения, като редовното време завърши при резултат 0:0. Играчите на Йоаким Льов определено не изиграха най-добрия си мач, докато африканският им съперник се представи на високо ниво.

 

За играч на мача бе определен алжирският вратар Райс М’Боли, който защитава цветовете на ЦСКА София. Именно той бе с основна заслуга в удържането на нулевото равенство в редовното време, като отрази няколко много опасни удара на Германия. В крайна сметка обаче Андре Шюрле откри в началото на първото продължение, а Месут Йозил удвои в 119-ата минута. Още в ответната атака Алжир вкара почетно попадение, дело на Aбделмумен Джабу, но времето не стигна за пълен обрат.

 

Така Алжир отпадна от Мондиала, но може да си тръгне с високо вдигната глава. Германия от своя страна ще се изправи срещу Франция в четвъртфиналите.