Селесао победи Колумбия с 2:1

Бразилия победи Колумбия с 2:1 и се класира на 1/2-финалите на световното първенство по футбол. Домакинът на турнира стигна до успеха с голове на двамата си централни защитници, Тиаго Силва и Давид Луис от статични положения. 

Срещата започна отлично за Селесао, като още в 7-та минута центриране от ъглов удар достигна до Силва, който отклони топката във вратата на Оспина за 1:0.

Попадението успокои Бразилия, а до края на първото полувреме, съперникът му не успя да намери играта си, с която впечатли дотук на Мондиала.

След почивката, домакините удвоиха преднината си в 69-та минута с хубав изстрел на Луис от пряк свободен удар. 

10 по-късно обаче, Колумбия се върна в мача. Вратарят Жулио Сезар фаулира резервата Карлос Бака, а Хамес Родригес реализира отсъдената дузпа. Така халфът на Монако вече има 6 попадения от началото на Мондиала и продължава да е лидер сред голмайсторите. 

До края на двубоя, колумбийците потърсиха с всички сили изравняване, но натискът им беше хаотичен и не донесе реално голово положение. 

Така Бразилия продължава да мечтае за шеста световна титла, а следващото препятствие пред отборът на Луиш Фелипе Сколари е Германия. По-рано днес, бундестимът победи Франция с 1:0.