Галчосите очакват победителя от Холандия - Коста Рика

Гол на Гонсало Игуаин още в осмата минута донесе успеха на Аржентина над Белгия с 1:0, с който южноамериканците се класираха на първи полуфинал на Световно първенство от 24 години насам и оставиха жива мечтата си за трета титла. Четвъртфиналният двубой на Естадио Насионал де Бразилия в едноименния град не предложи много интересни моменти за зрителите, като "червените дяволи" не се представиха на ниво и не показаха нужното желание за толкова важен мач. 


Още в осмата минута пас на Ди Мариа бе отклонен от бранител на Белгия и топката дойде много удобно за Игуаин, който с воле от границата на наказателното поле не остави никакви шансове на Тибо Куртоа. 


Възпитаниците на Алехандро Сабея бяха по-добрия отбор през първата част и имаха няколко добри шанса за контраатака, но не ги използваха. Малко след почивката Игуаин имаше възможността да се разпише за втори път, но след като преодоля по отличен начин Венсан Компани и остана очи в очи с Куртоа, стреля в напречната греда. 


В последните 30 минути белгийците се опитаха да стигнат до изравнителен гол, но разчитаха само на изсипани топки, които не доведоха до никакъв резултат. Те имаха един добър шанс в 4-та минута на продължението, но Лукаку реши да подава, вместо да стреля от удобна позиция, като по този начин опропасти атаката. 


 Аржентина пък продължава да мечтае и вече е само на два мача от третата световна титла. За място на финала "гаучосите" ще спорят с Холандия или Коста Рика, докато в другия полуфинал един срещу друг се изправят отборите на Бразилия и Германия.