Неизвестни поискали на Азис Азис процент от субсидиите, които трябва да получи от Фонда

„Никога не съм твърдял, че Държавин фонд „Земеделие” иска пари или подкуп от мен”.

 

Това заяви в студиото на „Събуди се” Азис Азис, който се занимава с производство на яйца, чийто бизнеспроект се одобрява от Фонда. Припомняме, че в петък във в. „Преса” бе публикувано интервю с Азис, в което той твърди, че от Фонд „Земеделие” са му искали подкуп от 50 000 евро. Каква е истината, разказва лично Азис Азис. Той твърди, че емисари пробутват европроекти срещу твърд процент от евросубсидиите, които трябва да получат земеделските производители.


„Тази сага е от 2011 г. Имал съм поне две – три срещи. Не искам да споменавам имена, не ги познавам отблизо. Техен бизнес ли е? Дали умишлено идват, дали знаят кои фирми какви средства имат да получават от фонда, не мога да обясня. Дойдоха и ми казаха: „Срещу определена сума вашият проект може да мине”, обясни Азис Азис.


Производителят на яйца твърди, че това са хора от София, а поисканият подкуп е твърд процент, между 5 и 7% от евросредствата, които производителят трябва да получи от Европа. Той поясни, че общата сума за проекта му е около 840 000 евро.


Азис Азис поясни, че във вторник е провел среща със земеделският министър Димитър Греков, на която той е обяснил за проблемите с проекта му.


Целия разговор гледайте във видеото.