Новият селекционер на националния отбор по волейбол се срещна с медиите

Андрей Жеков се завръща в националния отбор по волейбол за Световното първенство в Полша, а отговорът на Матей Казийски все още се очаква. Това заяви новият селекционер на националния отбор Пламен Константинов.

 

Днес бившият капитан на "лъвовете" даде първата си пресконференция след като бе обявено, че той поема тима. 

 

"Андрей Жеков ще започне тренировки с отбора. Поканих Казийски, говорих с него по този въпрос, но все още не се знае дали ще приеме. Ако на 21 юли се яви за тренировка, значи е приел. Федерацията единодушно прие списъка ми с национали за Световното", каза Константинов.

 

"Няма да правя промени в щаба, защото това може да доведе хаос. Няма достатъчно време за промени. Алесандро Пироли идва като статистик, а Дарио Симони ще работи с нас до края на първенството. Ще има промени в медицинския щаб", обясни селекционерът на България, който ще покани лекаря, с който работи в руския Губерния.

 

"За мен е чест да съм треньор на България. Това е връх в кариерата на всеки специалист. В името на България трябва да забравя конфликтите с ръководството. Всеки от нас може да мисли различно, но националният отбор не е нито на Данчо Лазаров, нито мой, нито на Любо Ганев. Имам различна философия как трябва да изглежда отборът. Ще използвам граденото от предните треньори, но искам да променя лицето на отбора на игрището. Не е важно дали ще загубиш един мач, това е част от спорта. В тима обаче имаше една несериозност, нещата малко се приемаха като на шега. Искам да има отговорност в тима и момчетата трябва да свикнат да я носят", допълни той.

 

"Вътрешните конфликти в отбора ще ги оправя аз, нямам нужда от външна помощ", каза още новият селекционер на националите.