Според него младите ни таланти трябва да се доразвиват

Пламен Константинов застана начело на националния отбор по волейбол.

 

"Нямаме време. Наблюденията ми са, че за да въведеш една изцяло нова система на игра, са нужни минимум три месеца. Тъй като нямаме това време, няма да изтривам нищо от предишните треньори, а ще надграждам. Искам да променя най-вече манталитета и физиономията на отбора”, обясни в "Здравей, България" новият треньор.

 

"Проблемите във волейбола в бъдеще са свързани с голямата разлика като ниво от това, което имаме като вътрешно първенство и нивото на националния отбор. Тази голяма стъпка е невъзможно да бъде направена от почти нито един състезател от местното първенство”, коментира Константинов. 

 

По думите му, за да има силно вътрешно първенство, трябва да има и финансиране. 

 

"Трябва да направим стратегия по отношение на доразвиване на младите ни таланти. Има няколко варианта, единият от които е, че задължително другата година да се картотекира втори национален отбор, който да участва в европейската лига. Това ще даде едно стъпало в развитието на тези момчета. Другата стратегия е да се търсят варианти да им се намират отбори в добрите първенства в Европа”, обясни треньорът.

 

"Проблем пред мен може да бъде това, че с някои от състезателите сме били съотборници и може да има усещането, че сме приятели. Трябва да бъде ясно обаче, че в залата те трябва да останат настрана”, каза още Пламен Константинов. 

 

На въпрос дали Матей Казийски ще се върне в националния отбор, той изрази мнение, че на него му се играе за родината.

 

"Има обаче някои фактори, които го спират. Той разчита на някои промени в начина на управление на българския волейбол. Аз също вярвам, че са нужни промени”, на мнение е Константинов.

 

Кои са новите имена в отбора – разберете във видеото.