Според нея кадрите на ГЕРБ се намърдаха във властта, без да са печелили избори

"Месец и половина преди изборите кадрите на ГЕРБ се намърдаха във властта, безцеремонно през задния вход, без да са печелили избори”, каза Мая Манолова от БСП на митинга в м. "Жабокрек" в Рила.

 

Стотици симпатизанти на БСП от Югозапада се събраха в рилската местност, за да отбележат 70 години от акцията на Рило-пиринския партизански отряд, пише БГНЕС.

 

"Нещата, които се случваха в политиката през последната година прераснаха в цирк, политици без морал и принципи атакуваха безогледно правителството на Пламен Орешарски. Както се опитват да изопачат истината за акцията на Рило-пиринския партизански отряд при Жабокрек, така се опитаха да омаскарят, всичко, което ние направихме в трудни условия за младите, за пенсионерите, за да спасим съсипаната от правителството на ГЕРБ българска икономика", каза Манолова. 

 

Според нея уж "неутралното" служебно правителство предприе безобразна политическа чистка и реставрация на кадрите на ГЕРБ на всички нива  - министерства, агенции, регионални структури.

 

Тя се обърна към служебния премиер Георги Близнашки относно направените през последните дни в Кюстендил няколко уволнения, която тя нарече безобразни.

 

"При следващото такова уволнение на специалисти и замяната му с хора на ГЕРБ, ние ще излезем да ги защитим. Ще излезем на протест", закани се Манолова.