Функцията директор до обявяване на конкурс ще изпълнява досегашният началник на РПУ Илиян Николов

Директорът на ОДМВР-Шумен Валентин Александров е освободен от поста си, информира БГНЕС.

 

Функцията директор до обявяване на конкурс ще изпълнява досегашният началник на Районното полицейско управление Илиян Николов. Заповедта за пенсионирането на Александров му е връчена днес лично от пристигналия в Шумен зам.-министър на вътрешните работи Филип Гунев. Тя е подписана от вътрешния министър Йордан Бакалов, уточниха от полицията.

 

Александров управлява шуменската полиция от август миналата година. До пенсионирането му през 2009 г. той пак бе шеф на областната дирекция.

 

Илиян Николов пък първо бе шеф на Районното полицейско управление във Велики Преслав, а през ноември миналата година бе преместен на същата позиция в Шумен. Той е завършил Академията на МВР в Симеоново. Работи в системата на МВР от 1995 г., като до настоящия момент е преминал през всички нива в йерархията на ОД на МВР. Женен е, с две деца.

 

"Ще се постарая промяната в ръководството да не се отрази върху работния ритъм на дирекцията. Всичко останало е ясно – продължаваме да работим", бе първият кратък коментар на новия полицейски шеф.