В четвъртък движението ще обяви официално водачите на своите листи

Бившият финансов министър Петър Чобанов е приел да води листата на ДПС в Монтана. Появилата се в общественото пространство информация е била потвърдена пред в. „Сега” от зам.-председателя на движението Алиосман Имамов.

 

Името на Чобанов обаче ще бъде съобщено официално в четвъртък, заедно с останалите водачи в страната.

 

С включването на финансиста начело на листата в Монтана ДПС ще се опита „да разшири географията си” в северозападната част на страната след пробива на Камен Костадинов във Враца на миналите парламентарните избори.

 

В последните месеци на 42-то Народно събрание Чобанов и ДПС бяха с близки позиции около подкрепата за несъстоялата се актуализация на бюджета. На изборите през 2013 г. Чобанов бе избран за депутат Пловдив-град като представител на гражданската квота в листата на БСП.

 

По-рано днес стана ясно, че едно от лицата на февруарските протести влиза в политиката. Кристиян Коев потвърди пред Нова ТВ, че е дал съгласие да поведе листата на ДПС в Перник.

 

Според публикация в „24 часа” покана за челно място получил и бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветлин Йовчев. Той обаче отказал. Слухове пращат в листите на ДПС и флейтиста Кристиян Коев от зимните протести.