Избуялата растителност намалява видимостта и на места навлиза в пътното платно

За опасни участъци по автомагистрала „Хемус” край Варна сигнализираха зрители на Нова в рубриката „Моята новина”. След дъждовното лято заради избуялата растителност на места не се вижда мантинелата, както и някои важни пътни знаци. Почти скрито е и аварийното платно.

 

Разходката ни по магистрала „Хемус” показва, че най-голяма е растителността непосредствено преди Варна. Изпреварването в такива участъци е рисково, категорични са експертите. Областното управление на Варна отговаря за над 700 километра пътна мрежа. Поддръжката от началото на годината струва близо милион и половина лева.

 

За поддържането на зелените площи около автомагистрала „Хемус” във варненския участък тази година са били дадени около 50 хиляди лева. По информация на Областно пътно управление тревата е била косена и храстите са били кастрени последно през април и май месец.

 

От Пътното управление във Варна уточняват, че вече е започнала нова кампания по поддръжка на растителността около магистралата. Платното вече трябва да е почистено в района на Суворово.

 

Репортер: Нивелина Няголова