Съкратените твърдят, че са жертва на политическа репресия от страна на директора

Уволнени служители на екоинспекцията във Велико Търново излязоха на протест. Съкратените твърдят, че са жертва на политическа репресия. Според тях директорът Елин Андреев е назначен от определена политическа сила с цел постепенно да уволни всички неудобни и да освободи места за други членове на партията. 

 

Бившите служители на РИОСВ-Велико Търново твърдят, че за по-малко от година директорът Елин Андреев е уволнил шестима специалисти. Всички са категорични, че това е политическа чистка на ДПС.

 

По-малко от час, след като уволнените служители отправиха публично тези обвинения, Елин Андреев заяви за Новините на Нова, че ще съди за клевета всеки, който си позволява да отправи подобни обвинения.

 

„Аз заявявам, че в инспекцията няма политически уволнения и никога няма да има. Не ме интересува кой какви политически пристрастия споделя и просто не ми е ясно какво се цели с този сигнал”, коментира Андреев.

 

Уволнените служители обаче са подали сигнали и към Екоминистерството за това, че управлението на директора е довело до рязко понижаване в работата на екоинспекторите. 

 

Според тях за последната година драстично е намалял броят на наказателни постановления и размера на санкциите. Те твърдят, че това се дължи на натиска, който директорът упражнява върху специалистите.

 

Репортер: Антоан Стефанов