Кошмарна нощ, чакане с часове, много нерви и скандали преживяха представителите на СИК в града

Към 10.00 часа всички протоколи на 468-те избирателни комисии в Пловдив и региона бяха обработени. Резултатите вече пътуват към ЦИК. На тези избори убедителната победа е на ГЕРБ с 42,40%. 

Още по темата

 

Ситуацията в РИК е вече спокойна, след като в Пловдив няколко души припаднаха заради дългото чакане при предаването на протоколите. Вече няма чакащи представители на секционни избирателни комисии (СИК). 

 

Не такава обаче бе картината преди два часа. Кошмарна нощ, чакане с часове, много нерви и скандали преживяха представителите на СИК, които трябваше да предадат бюлетините и протоколите в Панаирната палата.

 

Истинският кошмар настъпи, когато започнаха да предават чувалите с бюлетини в Районната избирателна комисия. Панаирната палата се оказа тясна и хората буквално бяха набутани един до друг. Някой чакаха цяла нощ, седнали на пода.   

 

За повечето изборният ден продължи повече от едно денонощие. Лошата организация, бавната обработка на документите и умората доведоха повечето до ръба на нервна криза. 

 

На предела на силите си, малко след полунощ някои от чакащите припаднаха. Наложи се да пристигне екип на Спешна помощ. Осем жени и двама мъже с хипертония и сърдечни проблеми колабираха.

 

Преброяването на преференциалния вот се оказа препъни камъкът. В много протоколи той бил грешно отбелязан. Това забави обработката на документите.

 

Репортер: Благой Бекриев