В Мъглиж днес беше обявен ден на траур

 

Остава критично състоянието на двете работнички, които пострадаха при взрива в завода в Мъглиж вчера. Те бяха транспортирани до „Пирогов” с изгаряния в областта на тялото и главата.  Според лекарите, следващите 48 часа са изключително важни за тях. В Мъглиж днес беше обявен ден на траур.

 

По обяд днес следователите от Националната следствена служба трябва да влязат в завода, за да огледат мястото на инцидента. Районът около цеха остава отцепен. Предполага се, че става въпрос за производствена грешка при изработването на пресковка за факел.  От МВР продължават да не казват името на загиналия работник. Погребението му ще бъде поето от община Казанлък.

 

„Няма основания за притеснения и за паника, първите измервания на въздуха показват, че няма замърсявания. Хората трябва да бъдат спокойни”, заяви заместник-областният управител на Стара Загора Маноил Манев. Фирмата, в която се случи инцидента е специализирана в производството на патрони, ловни муниции и пиротехнически изделия. Заводът е проверяван през октомври и ноември и не са били установени нарушения, които да създадат непосредствена опасност за живота и здравето на работниците.