Най-топло днес е било в Пловдив, където са измерени 21,4 предколедни градуси

В почти половин България са отбелязани температурни рекорди за днешния ден. В 19 от 43-те синоптичните станции има подобрени рекорди за деня, информират от НИМХ.

 

Най-топло днес е било в Пловдив, където са измерени 21,4 предколедни градуси. На топли пролетни температури, макар и ден преди Коледа са се радвали и в Чирпан и Монтана, където живакът е стигнал до 20 градуса.

 

Слънчево и топло с 19,9 градуса е било в Стара Загора, 19, 8 градуса са регистрирани в Ловеч, а във Враца - 19,2 градуса. Най-ниска измерена температура днес е в Силистра - 11,4 градуса и в Ахтопол 11,5 градуса, което си е все така топло за сезона време. В София пък слънчевите 14,2 градуса не оставиха софиянци и гостите на столицата безразлични към пролетното настроение.

 

За слънчевото и приятно време днес, с мисъл по-скоро за пролетна Коледа ни подготви още прогнозата на НИМХ. Тя предвижда през деня да бъде слънчево. Отново слънчево и топло време прогнозират метеоролозите и за утрешния предколеден ден. Ще бъде предимно слънчево и топло за сезона.

 

В Източна България ще духа умерен вятър от запад, но привечер и там ще отслабне и ще се ориентира от юг-югозапад. Минималните температури сутринта ще са предимно между 1 и 6 градуса, а максималните ще бъдат между 12 и 17 градуса. Над планините затоплянето ще продължи. Ще бъде предимно слънчево, ще духа умерен до силен северозападен вятър.

 

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11, а на 2000 метра около 6 градуса. По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен западен вятър, който вечерта ще отслабне и ще се ориентира от юг-югозапад.