В зоната на издирване е забелязан петролен разлив, шансовете да има оцелели са минимални

 

Продължава издирването на изчезналия самолет на ЕърЕйша. Надеждите за оцелели хора обаче са нищожни. В зоната на издирване е забелязан петролен разлив. "Еърбъс"-ът на базираната в Малайзия авиокомпания изпълняваше полет от втория по големина град в Индонезия Сурабая за Сингапур.

 

Във втория ден от издирването шансовете да бъде открит самолетът на ЕърЕйша се изпариха. Часове наред, близки и роднини на пътниците от фаталния полет очакваха напрегнато някакви новини.

 

Връзката е била прекъсната в района на остров Борнео 42 минути след началото на полета. Ръководителят на индонезийската служба за спасителни операции обяви, че по всяка вероятност машината е потънала.

 

„Ако търсената цел е на сушата, би било по-лесно, отколкото ако е под водата. Въз основа на наличните данни за координатите, с които разполагаме, показват, че самолетът е на дъното на морето. Това е първоначалното впечатление, което може да претърпи развитие след анализа на издирването”, коментира ръководителят на индонезийската служба за спасителни операции Бамбанг Соелистьо.

 

По-рано днес австралийски самолет, участващ в издирването на машината на ЕърЕйша, забеляза предмети в зоната на издирването. Все още не може да се потвърди обаче, че те са части на изчезналия самолет.