Ще бъде студено, с минимални температури в новогодишната нощ в Северна България от минус 15° до минус 10°

 

От НИМХ обявиха жълт код за много ниски температури в 17 области в страната. Доста студено ще е в цяла северна България, както и в още няколко области в западна България.

 

 В новогодишната нощ над по-голямата част от страната ще бъде облачно. 2015 година ще посрещнем с температури между минус 14 и минус 9 градуса. Първия ден от новата година облачността над по-голямата част от страната ще намалее до слънчево, като повече облаци ще има над източните райони. Вятърът в по-голямата част от страната вече ще е слаб, като и в Източна България ще е до умерен от север, северозапад.+ 

 

През първия ден от новата година облачността над по-голямата част от страната ще намалее до слънчево, като по-значителна ще се задържи над източните райони. Вятърът ще стане от запад-северозапад и в по-голямата част от страната вече ще е слаб. В Източна България също ще отслабне до умерен от север, северозапад.

 

Ще бъде студено, с минимални температури в новогодишната нощ в Северна България от минус 15° до минус 10°, а в Южна от минус 12°до минус 7°. Максимални в повечето места между минус 7° и минус 2°.  

 

Над Черноморието ще бъде ветровито, с разкъсана, често значителна облачност, но силният северен вятър постепенно ще отслабне до умерен. Максималните температури по морето ще са от минус 3° по северното крайбрежие до 0° по южното. Над планините ще бъде предимно слънчево и там вятърът от изток-североизток ще отслабне. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 7°, на 2000 около минус 12°.

 

В петък вятърът ще е западен и ще отслабне още. Ще има променлива облачност, без валежи. Температурите ще се повишат и максималните ще са между минус 3° и плюс 2°. В събота облачността ще е по-често значителна, но вероятността за валежи е малка. В Дунавската равнина вятърът временно ще се усили до умерен, а температурите ще се повишат още малко.

 

В неделя и в началото на следващата седмица от северозапад отново ще прониква по-студен въздух и температурите ще се понижат. Ще е по-често облачно, но само на отделни места ще превали слаб сняг. Във вторник облачността над по-голямата част от страната ще намалее. Сутринта ще е доста студено, а и през деня почти в цялата страна температурите ще са отрицателни.