500 млн. души по света си разменят картички на случаен принцип с платформата

 

 

Получихте ли картичка за празниците? От онези- истинските, по пощата? Ако не сте, помните ли от колко време не сте получавали? Сега това се случва много, много по по-рядко, отколкото някога. Свикнали сме поздравителните картички вече да са по електронанта поща. Едни хора обаче възраждат традицията с помощта на международна платформа. 

 

Дори олющените кутии на старата панелка не могат да намалят вълнението на счетоводителката Радка Янчева от току-що полученото писмо. Всъщност картичка, която чака вече няколко седмици. Това е една забравена тръпка, която Радка и още около 30000 българи съживяват, като получават и изпращат картички с помощта на международната онлайн платформа посткросинг. Това правят общо 500 млн. души по света. 

 

Идеята на посткросинг е, че на слчуаен принцип се теглят адреси в цял свят. Ти не знаеш на кого ще изпращаш. В момента, в който я регистрират, ти можеш да изтеглиш нов адрес. От самия посткросинг съм получила досега 141”, споделя счетоводителката. 

 

Идват от Германия, Румъния, Беларус, САЩ, а последната долита от Финландия за Коледа и е много специална за колекцията й, която вече наброява 7-8 хиляди картички