От ЧЕЗ обясниха, че жителите на "Факултета" се присъединяват незаконно към мрежата

 

На Нова година жители на столичния квартал „Красна поляна” се оказаха без електричество и топлина. Към момента ток има, но той е с твърде ниско напрежение, което крие опасности. А електроуредите на хората редовно гърмят. 


Прекарахме празниците ужасно. На 31 спряха тока и не можахме да приготвим храна за празничната трапеза”, сподели Илиана Сидери, жител на квартала.

 

Въпреки многократните позвънявания към ЧЕЗ, хората не са получили информация защо нямат ток. 

 

Възстановиха ни електричеството в 23:10  часа, за да можем да изслушаме речта на президента. Това беше подигравка. Посрещнахме Новата година, завити с одеяла”, допълни Сидери.

 

От много време ни представляват проблем незаконните присъединявания към електроразпределителната мрежа. Това се дължи на жителите на кв. „Факултета”, част от които са с прекъснато електрозахранване заради неплатени сметки”, поясни Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане”- ЧЕЗ.

 

И за още един проблем с адрес Красна поляна: нашият зрител Явор Владимиров ни изпрати снимки на непроходими улици в квартала. Проблемът е, че по пътя целогодишно се стича вода, а с идването на зимата, минаването по улицата става особено трудно.