Прокопиев лъже, заяви Мавродиев

 

 

Няма лична война между мен и Иво Прокопиев, поне не от моя страна. Това заяви председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев в "Здравей, България". Изказването му дойде във връзка със скандала с рекордно високите глоби, които органът наложи на "Икономедиа" за техни публикации. 

 

"Познавам се добре с Прокопиев. Тук не става дума за цензура, а за съвестно вършене на работата и спазване на закона. Не сме налагали цензура. Не сме спирали публикации, не сме повлиявали върху съдържанието на медии", изтъкна шефът на КФН. 

 

Мавродиев отрече да действа в полза на Делян Пеевски. Той посочи, че част от актовете, издавани от КФН, са били свързани с публикации за компании, с които Пеевски няма връзка. 

 

"През 2010 г. всички депутати на ДПС и БСП гласуваха против моето назначаване. Аз съм едно от трите най-проверявани и преследвани лица в държавата от модела „Кой”. Другите двама са президентът Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов. Радан Кънев очевидно се е объркал за връзките ми с Делян ПеевскиВръзката ми с модела "Кой" е под формата на проверки, атаки и репресии срещу мен", заяви Мавродиев. 

 

"Лимитът на картата ми не е 60 хиляди евро, а 60 хиляди лева. По времето, когато ми беше издадена, работех в частния сектор. Но нека не бъркаме лимита на картата ми с разходите по нея", изтъкна той. 

 

Председателят на КФН категорично отхвърли твърденията, че има връзки с Брендо и ги определи като "манипулцаии" и "грандиозни и гнусни лъжи". 

 

Тази огромна лъжа я опровергавам вече три години. Лъжа, която се разпространява на Гьобелсов принцип от медиите на Прокопиев. Завел съм дело за клевета лично срещу него", подчерта Мавродиев.