Близо сто души в Куклен нямат нормален достъп до къщите си

 

Репортаж по ваш сигнал в рубриката “Моята новина“ -  общински ремонт превърна живота на 40 семейства от град Куклен в истинска агония. Половин година хората нямат нормален достъп до къщите си. Единственият път, който води до домовете им, е разкопан и изоставен от строителните фирми. Резултатът е шокиращ - автомобилите затъват в еднометрови кални преспи, а хората падат в необезопасени огромни дупки.

 

Близо сто души от улица “Йордан Йовков“ попадат в капана на строителния абсурд. Мащабният ремонт започнал ударно в края на юли миналата година. Но месец по-късно нещата забуксували. И животът на хората се превърнал в истински кошмар. 

 

"Може би един месец работиха активно. И след това работят една седмица. Три седмици не работят. После почна да вали и естествено, като вали, няма как да се работи", пояснява Марияна Еленова.

 

"Връзваме си найлонови торбички и така излизаме, за да може все пак излизаш. Отиваш до магазина. Не можеш да влезеш в магазина. Къде да си изчистиш обувките в края на улицата", допълва тя. 

 

Преминаването с кола през разораната улица е мисия невъзможна. Наскоро два автомобила се осмелили да минат, но пропаднали в огромните ями. Дори за хората, които всяка сутрин отиват на работа или тряба да заведат децата си до детската градина, е истинско изпитание газенето в калта. По-възрастните хора дори не смеят да отидат до магазина на съседната улица да си купят хляб, защото рискуват живота си. 

 

Ремонтът на 200-метровата улица струва на Общината 120 хиляди лева. Прекарва се канализация, сменя се водопроводът и се газифицират къщите. Забавянето на ремонта се дължи на проектански гаф. Кметът на Куклен призна, че никой в Общината не преценил, че е технически невъзможно три фирми да работят едновременно на улицата.

 

"Зимата всички сме наясно, че не може да продължим с асфалтиране и довършване. Сега смятаме първо да започнем с изграждането на бордюрите и тротоарите и при първа възможност ще започнем с асфалтирането. Мисля, че до месец - два ще започнем с изграждането", заяви Илхан Кадир, временно изпълняващ длъжността кмет на Община Куклен.

 

Репортер: Благой Бекриев