Той коментира думите на Първанов за възможно партньорство на местните избори

"За нас е безспорно ясно, че по-трудно биха се постигнали политически партньорства с една партия, която участва в дясно управление, подкрепя го и най-вече гласува за десни мерки, защото това би било крайно безпринципно”. 

 

Това заяви на пресконференция в централата на БСП председателят на партията Михаил Миков по повод изказването на лидера на АБВ Георги Първанов за евентуално партньорство между двете партии за местните избори.

 

"Не можеш да подкрепиш замразяването на всички социални плащания – на майките, на първокласниците, на хората с увреждания и да говориш, че си за демографска политика, държейки сметка за кризисните ситуации в страната”, каза още лидерът на социалистите. 

 

 

Миков определи изказването на Първанов като пореден опит да се отслаби влиянието на левицата в България и да създаде допълнителни вътрешни противоречия в БСП. По думите му въпросът за възможните партньорства по време на местните избори още не е на дневен ред. 

 

Михаил Миков заяви, че левицата е силно разтревожена от прогнозата на Европейската банка за развитие за икономическата ситуация в България и нейните перспективи. 

 

"Коригирането надолу на прогнозния ръст на БВП е един индикатор, който не може да не тревожи всички. Очевидно е, че една такава корекция в рамките само на 3-4 месеца ще се отрази неблагоприятно на живота на обикновения гражданин”, коментира Миков. 

 

Какво смята Михаил Миков за актуализираната стратегия за продължаване на съдебната реформа - гледайте във видеото.