С назначаването си, Сабрие Сапунджиева отново ще може да ползва ведомственото си жилище

От заместник-министър до съдебен секретар - Така се разви кариерата на Сабрие Сапунджиева, която беше втори човек в правосъдното министерство в правителството на Пламен Орешарски. След падането от власт, Сапунджиева отказа да напусне ведомствения си апартамент. Сега, като служител в съда, отново има право да остане в него.

 

Само преди седмица тя беше заплашена да остане без държавно жилище. Така един апартамент, един ремонт за 46 000 и един бивш заместник-министър заформиха един от последните имотни скандали във властта.

 

След като вече не е част от правосъдното министерство, Сабрие Сапунджиева няма право да използва жилището. Но, оказва се, вратата на апартамента няма да хлопне зад нея. И така от 21 януари тази година Сапунджиева е назначена за съдебен секретар в Административния съд.

 

 

Три дни след като Сапунджиева депозира молба в съда да бъде назначена, получава позицията на съдебен секретар по заместване на служител в майчинство. Оказва се, изискванията за съдебен секретар са постижими почти за всеки - поне средно образование, компютърна грамотност и бързо писане.

 

Според служителите там няма нищо странно бивш заместник-министър да заема една от най-ниските административни длъжности и няма причина да се съмняват в това назначение.

 

А съмненията идват именно от борбата на Сапунджиева за това държавно жилище, за чиито ремонт от държавния бюджет са били платени 46 000 лева. Наш екип се опита да я попита лично, но отговор така и не получихме.