РБ ще призове президента да не подпише указа за назначаване на Лозан Панов за председател на ВКС

 

„Очаквах тази присъда за Цветан Цветанов. Беше ясно, че това е скалъпена история и от самото начало този процес беше миниран. Целта беше политическа разправа”, заяви в „Здравей, България” ген. Атанас Атанасов, депутат от Реформаторския блок, относно делото за подслушване срещу Цветан Цветанов, който беше оправдан.

 

Той даде пример с делото срещу Филчев от преди 10 години. „Едни и същи средства и методи за разправа с политическия противник, организирани от бившите специални служби на комунистическия режим и употребени чрез политическите им представители. Прокуратурата изпълнява политически поръчки”, категоричен беше Атанасов. По думите му прокуратурата работи за конюнктурата. „Българските граждани знаят, че съдебната система е пълна с гнили ябълки”, заяви още той.

 

Относно избора на Лозан Панов за председател на ВКС той заяви, че не го познава лично. „Българските институции имат тежък проблем с неспазването на законодателството. Това важи и в този случай”, каза той.

 

Попитан може ли да бъде оспорван изборът, тъй като е използвана електронната система, а не е гласувано с бюлетини, Атанасов отговори, че Конституцията е погазена и те ще призоват президента да не подпише указа за назначаване на съдия номер едно. „Самият Панов призова колегите си да гласуват с бюлетини”, каза той.

 

Целия разговор може да гледате във видеото.