Тогава това беше проблем, заяви Надежда Неински

 

„Навършват се 70 години от избиването на елита на българската нация след произнесената присъди от народния съд. 67 народни представители, 21 министри, всички генерали от Българската армия, водещи интелектуалци са избити за една нощ. До ден днешен комунистическата партия на България, сега социалистическа, не се е извинила, не е поела отговорност. Като чели това, че не беше поискана такава отговорност още 90-91 година, продължава да тежи на нашето общество и до ден днешен”, заяви в студиото на Нова ТВ Евгени Михайлов. 

 

„Към края на живота си, в последните си интервюта, д-р Желев със съжаление признава за най-голямата грешка на своето участие в политиката, че БКП не е била забранена, не е била потърсена отговорност”, допълни Евгени Михайлов.

 

„Сега продължаваме да търпим партията, която е управлявала 45 години, да почита 9 септември като светъл празник – денят в който започва избиването на българската интелигенция”, заяви Михайлов.

 

По думите на Надежда Неински това не е било възможно в онзи момент.

 

„Забраната на комунистическата партия, която искахме в началото, в онзи етап това беше проблем, който отделни източноевропейски държави решиха по различни начини. Отговорността на комунистическия режим и изнасянето на капиталите са процеси, които доведоха до това тежко наследство, което и в момента се случва в България”, заяви Неински.

 

Целия разговор гледайте във видеото!