Те се противопоставят на предложението имената на починалите да бъдат възстановени

"Реформаторският блок, ГЕРБ и БСП допуснаха фатална грешка да се противопоставят на толкова естествено предложение имената на починалите поне да бъдат възстановени по административен ред”, заяви на пресконференция след Централния съвет на ДПС лидерът на движението Лютви Местан, пише БГНЕС.

 

"Структурите на партията са взривени от това, че в парламента на европейска България се образува антиевропейско и антихуманно политическо мнозинство. Сигурен съм, че редица партии ще преосмислят позициите си по този въпрос. Ще депозираме следващата седмица жалбата до съда в Страсбург за глобите за използване на майчин език по време на предизборната кампания”, каза Местан.

 

"Убеден съм, че представителите ни в Европарламента ще развият този актуален въпрос и в момент на резолюция. Дълбоко сме убедени, че ако една власт на стъпва на ясна демократична основа, не може да бъде успешна. Претенциите и силната ни критика не са по отношение на избирателите на РБ. Той предаде избирателите си, защото се трансформира от демократично в крайно националистично и ксенофобско”, коментира още Лютви Местан.