Атанас Атанасов твърди, че разработката е започната от МВР, но реализирана от ДАНС

 

У нас най-яростните протестиращи срещу кабинета "Орешарски" и всичките му спорни назначения са били следени и подслушвани. Това твърди депутатът Атанас Атанасов. По думите му разработката е с кодово име "Червеи", а в службите вече текат проверки по случая.  

 

Председателят на парламентарната вътрешна комисия твърди, че разработката е започната от МВР, но реализирана от ДАНС, начело на която и тогава, и сега е Владимир Писанчев. Той получи поста, след като Делян Пеевски се отказа под натиска на масови протести. Хората, които го свалиха обаче, вече били взети на мушка от родните служби като заплаха за националната сигурност. 

 

Има или не разработка "Червеи" ще каже проверка в службите, която вече е в ход. 

 

"Извън ролята ми на министър съм убеден, че по отношение на протестиращите от 14 юни имаше мероприятия. Но дали са се състояли само в предупредителните протоколи, дали е имало експлоатирани СРС-та, не мога да твърдя със сигурност преди пред мен да има писмени документи”, коментира министър Веселин Вучков.

 

"Със сигурност мога да ви кажа, че разработки и подслушване по отношение на протестиращи не е имало и няма как да има и това може много лесно да се установи”, заяви тогавашният силов министър Цветлин Йовчев

 

Появиха се и слухове, че скандалът "Червеи" цели свалянето на бетонирания от предходното правителство главен секретар на МВР Светлозар Лазаров. Дали "Червеи" ще влезе в графата всяко чудо за три дни, или ще падне главата на някой началник в службите, предстои да разберем.