От "Атака” обвиниха Цецка Цачева, че размества реда на министрите, за да ги предпази от неприятни въпроси

 

След поредицата репортажи на Нова телевизия за празната пленарна зала депутатите са на път да променят правилата си за работа в петък. 

 

Две седмици, след като ви показахме как всеки петък депутатите си тръгват още в 10.30 ч., промяна няма. Пленарната зала е все така празна за отговорите на министрите. Кворум не се изисква, а с това никой народен представител не може да бъде санкциониран за отсъствие.    

 

Днес от "Атака” обвиниха Цецка Цачева, че размества реда на министрите, за да ги предпази от неприятни въпроси. Някои от тях чакат отговор от ноември. От „Атака” този път не останаха сами в исканията си. Подкрепи ги Мая Манолова. 

 

Така Цецка Цачева покани всички партии на председателска среща с една цел – да се предложат промени в правилника относно начина на подреждане на парламентарния контрол.

 

Останалите обаче поискаха да се преосмисли и въпроса с кворума и продължиха с опитите да удължат времето си с още 20 часа. Поименна проверка така и не последва. Гласуванията си останаха нелегитимни, а отсъстващите депутатите така и не се върнаха.