През миналата година средствата, които бяха отпуснати са били загубени заради спорове с архитекта

 

 

„Ако не ми беше паднал предишният кабинет от власт, днес сградата на Военното НДК щеше да бъде готова”. Това каза премиерът Бойко Борисов след посещението си в новата сграда на Софийския районен съд на бул. "Цар Борис III", предаде БГНЕС.

 

Сградата на "Военното НДК" също трябва да се ползва от Районния съд. Правосъдният министър Христо Иванов каза, че ще се опитат да търсят пари за т. нар. Военно НДК. За момента се търсят малко по-малко от 11 млн. лв. През миналата година средствата, които бяха отпуснати, са били загубени заради споровете, които имаше с архитекта.

 

"Обещал съм на министъра, че засега борбата с контрабандата и ДДС измамите ни вървят много добре, генерираме приходи, които не сме очаквали. Надявам се не само да не спрат, а и след бързите съдебни процеси, наказаните да си понасят отговорността, за да може тези пари да ги прибира държавата. Така че съм убеден, че от тези пари ще направим Военното НДК в съд", каза Бойко Борисов.

 

Борисов си припомни и първия път, в който е посетил хранилището на делата, когато на покрива му се е намирал гълъбарник.

 

"Искате ли да ви кажа колко пъти съм бил тук като строителен надзор, докато се е строил и на покрива си спомням, беше гълъбарник", каза той.

 

Сега премиерът посъветва да се види колко е модерно хранилището и изрази задоволството си от това, което видял на момента.

 

След като разгледа новата сграда на СРС, Бойко Борисов посочи, че днес е подписал постановлението за надбавките на пенсионерите и след това е поел ангажимент към министъра "да действаме и по следващата сграда". "Сега малко сме на стопанска сметка - каквото изкараме, даваме за пенсионери и за съдебна система, така че всички да са доволни", заяви Борисов.

 

Видео: БГНЕС