Двата тима се изправят един срещу друг на стадион „Тича“ във Варна от 17 часа

"Черно море" посреща "Локомотив Пловдив" в първия полуфинален сблъсък в турнира за Купата на България. Двата тима се изправят един срещу друг на стадион „Тича“ във Варна от 17 часа, а двубоя можете да проследите директно в Gong.bg, да гледате с картина в Gong Play и по телевизия Diema Sport, както и да слушате на честотите на Дарик радио.

 

Реваншът, след който ще стане ясен единият финалист в състезанието, е на 28-ми април в Пловдив.

 

В другата полуфинална двойка един срещу друг излизат "Лудогорец" и "Левски".

 

Мачът "Черно море" - "Локомотив Пловдив" се очаква с огромен интерес във Варна, а от "Черно море" призоваха своите привърженици да напълнят трибуните на стадион „Тича” и да подкрепят отбора. В последните дни и от двата лагера определиха сблъсъка като може би най-важния за сезона.

 

„Във вторник ни е най-важният мач, не вярвам да допуснем грешка тогава, поне не ми се иска, искаме да играем финал за Купата", не скри старши треньорът на "Черно море" Никола Спасов, след поражението от "Левски" във втората шестица на шампионата.

 

Варненци паднаха с 2:5 при гостуването си в София, а "Локомотив Пловдив" също инкасира поражение, след като отспъпи пред Хасково с 0:2 като гост. За пловдивчани именно полуфиналният сблъсък е голямата надежда за нещо повече пред сезона. Привърженикът на "Локомотив Пловдив" Христо Томов дори обяви сериозен финансов стимул за отбора, който включва премия от 20 хиляди лева при класиране на финала в състезанието, 100 хиляди при спечелване на трофея и апартамен в Пловдив за героя на мача при спечелване на Купата на България.