Срив в компютърната система забавил трафика

 

Километрични опашки по всички граници на страната. Причината е срив в системата за регистрация на автомобили.  Стотици камиони чакаха с часове на изходите към Гърция и Румъния. Особено тежко е положението на границата с Гърция. Стотици камиони чакат и до този момент на ГКПП "Кулата-Промахон".

 

Леките коли преминават без проблеми. За да не попаднат в задръстване, те се пренасочват по друг път, покрай село Чучулигово. Опашката от камиони обаче  стига до близките населени места. Шофьорите и местните хора са изнервени.

 

През деня на всички гранични пунктове в страната имаше километрични опашки. Леки коли и тежкотоварни автомобили чакаха с часове на Кулата. Най-тежка беше ситуацията по обходния път за граничния пункт, минаващ през селата. В късния следобед опашката достигна над 5 километра. В късния следобед техническият проблем беше отстранен. 


В Русе километрични опашки от автомобили и камиони изнервиха шофьорите на ГКПП "Дунав мост". От Агенция Митници обясниха, че забавянето е заради поставяне на асфалт на моста от румънска страна. От гранична полиция обаче разказват, че от 10 часа насам има технически проблем в компютърните системи. В ранния следобед движението бе възстановено. 

 

На пункт "Капитан Петко Войвода" на границата с Гърция край Свиленград малко преди обяд спря пропускането на български леки автомобили, алармираха зрители на Нова. Това продължи повече от час, а оправданието на граничните власти беше технически проблем, заради който не могат да се проверяват личните документи. По-късно движението и в двете посоки беше възстановено. До струпване на опашки от коли не се стигна. Част от пътуващите предпочетоха да се върнат през пункта край Ивайловград. 

 

Очаква се до няколко часа обстановката на пункт "Кулата" да се нормализира. 

 

Репортери: Екатерина Николова, Олга Василева