Огнян Минчев коментира парада на Червения площад на 9-ти май

 

 „Обосновано е отсъствието на високопоставени български представители на парада в Москва, не защото не бива да се отбележи голямата роля на руския народ и другите съветски народи в победата над нацизма, с защото този парад се използва като легитимация на империалистическа акция срещу една приятелска страна”, коментира в студиото на „Здравей, България” политологът Огнян  Минчев.  

Още по темата

 

„Основният спор е дали този парад е еманация на имперските амбиции на Русия или не е. Тук е сблъсъкът. Парадът беше изключително впечатляващ, особено ако го сравните с нашия в България”, коментира депутатът от „БСП лява България” Георги Кадиев. 

 

"Аз продължавам да смятам, че от парада на Червения площад не трябва да се прави политика, аз отидох на събитието, което ние организирахме в София, за да почета тези, копито са загинали и тези, които са останали живи. В Москва също са почели тези, които са загинали и тези, които са останали живи", добави той. 

 

„В БСП трябва да се направи сериозна преценка дали трябва да сме в коалиция с ултралеви групи и анти-НАТО групи”, каза още той.