"Има разнобой, различни мнения и всякакви нюанси, но консултациите продължават", каза министърът

 

Консултациите продължават, макар и да има разнобой, различни мнения, допълнителни предложения, всякакви нюанси. Това бе коментарът на министъра на правосъдието Христо Иванов след среща с депутати в Народното събрание за промените в Конституцията.

 

"Целта е възможно най-бързо да се случи това нещо, но не мога да направя прогноза", каза шефът на Правосъдното ведомство. На въпрос защо се бърза Иванов отговори, че досега са го обвинявали, че се бави, а днес пък - че бързал. „Разговорите продължават”, потвърди още министър Иванов.

 

Запитан дали вижда консолидация на отделните парламентарни групи от управляващото мнозинство той отговори: "Виждам желание за работа". „Тепърва предстои да се обсъждат предложенията на Реформаторския блок”, каза той. Министърът призна, че „е възможно всичко да се случи, например АБВ да не подкрепи предложението за конституционни промени”.

 

Малко по-рано срещата в стаята на Цачева напусна Румен Петков от АБВ. Той посочи, че в проекта, който се обсъжда, „има неща, които будят безпокойство, че изискват решение на Великото Народно събрание и не могат да се случат с гласовете на две трети от депутатите в този парламент”.

 

В кабинета на председателя на парламента Цецка Цачева днес се събраха Христо Иванов, Меглена Кунева и представители на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, АБВ и Българския демократичен център.

 

Те трябва да обсъдят проекта за промени в Основния закон на държавата, преди той да бъде оформен като законодателна инициатива и внесен в деловодството на парламента. На този етап обаче няма никаква яснота кога това ще се случи.

 

Видео: БГНЕС