Отбелязаха Деня на българския спорт в Западния парк в София

Видео: БГНЕС

 

Над 1000 ученици и младежи участваха в спортния празник в Западния парк, организиран от Министерството на младежта и спорта по повод Деня на българския спорт.

 

"Днес отдаваме почит и уважение към всички български герои спортисти, прославяли името на страната ни. Същевременно обръщаме поглед и към младите таланти и надежди, които са бъдещето на нацията”, каза спортният министър Красен Кралев.

 

"Всички реформи, които сме започнали в момента, целят само едно – подобряване на здравето на нацията, увеличаване на броя на децата и юношите, които да се докоснат до магията на различните видове спорт. Вярвам, че ако тази наша мисия успее и успехите няма да закъснеят”, на мнение е спортният министър.

 

Кралев даде старт на лекоатлетическия крос на 2000 м, в който участваха деца и младежи от клубове и училища от София, Трявна, Златица, Смолян, Благоевград, Ловеч и Елин Пелин.

 

Проведе се и четвъртото издание на турнира по баскетбол 3:3 за купа „Манченко” с участието на 12 отбора от елитни софийски гимназии. Тази година турнирът е част от инициативата „София 2018 – Европейска столица на спорта”, която цели да популяризира масовия спорт и  активния начин на живот.

 

С цел превенция и преодоляване на гръбначните изкривявания при подрастващите бившият волейболен национал Евгени Иванов и неговият екип демонстрираха лечебна физкултура и изправителна гимнастика