Симеонов не съветва банкера да се прибере в България, нямало гаранции за безопасността му

 

Списъкът на хората, които са се срещали с Цветан Василев, не е дело нито на банкера, нито на защитника му. Това коментира в предаването ДИКOFF адвокатът на Василев - Константин Симеонов. 

 

По думите му той не съветва банкера да се прибере в България, защото няма гаранции за безопасността му, въпреки че премиерът обеща охрана още от границата. 

 

Адвокат Симеонов обясни, че фирмите, които се свързват с Делян Пеевски, нямат задължения към КТБ, защото дълговете им са били рефинансирани. 

 

Припомняме, че вчера в предаването "Комбина" Сашо Диков коментира, че е искал да разговаря със самия Цветан Василев, но не са го пуснали. Според него след списъка с посетители ще излязат и още разкрития – може би записи от видеокамери, показващи кой кога го е посещавал в банката.

 

Тази сутрин в предаването "Събуди се" пък Румен Петков заяви, че не е взимал пликове от Цветан Василев. Той подчерта, че е по-интересно кои са лицата, които ги няма в списъка с гости на банкера. 

 

„Никога не съм крил, че се познавам с Василев - напротив. Днес е много модерно да се разграничиш от него, да докажеш, че сте се видели случайно и въпреки волята си, и грубо казано да го „цапардосаш”, заяви бившият вътрешен министър, като изтъкна, че не смята за престъпление някой да отиде да се види с банкер, с бизнесмен или с журналист.