Георги Георгиев и Гергана Вичева остават без състезателните права, съответно за 2 и 4 години

Управителният съвет на Българска федерация по лека атлетика (БФЛА) наказа Георги Георгиев ("Атлетик" София) и Гергана Вичева ("Олимп 97" Силистра) със спиране на състезателните права, съответно за две и четири години заради употреба на медикаменти от забранителния списък на Световната антидопингова агенция (ВАДА) за 2015 година.

 

Във взетата на Георгиев проба на 14 февруари 2014-а година е установено наличието на "Метилхексанамин", който е специфичен стимулант от раздел С6 на Забранителния списък на Световната антидопингова агенция за 2015 г.

 

Всички резултати, постигнати от състезателя по време на състезания, проведени по време и след датата на нарушението - 14.02.2015 г следва да бъдат анулирани с всички свързани с това последствия по силата на Правила 39, 40.1 и 40.9 на ИААФ, а именно отнемане на всички титли, награди, медали, точки.

 

Състезателните права на Гергана Вичева се спират за срок от четири години за установено по надлежния начин наличие в пробата (проба "А"), взета на 14.02.2015г. на "Метенолон" и "Нандролон" (анаболни стероиди от раздел С1 на Забранителния списък за 2015г.

 

Всички резултати, постигнати от състезателката по време на състезания, проведени по време и след датата на нарушението - 14.02.2015 г. следва да бъдат анулирани, а именно ще бъдат отнети всички титли, награди, медали, точки и пр.