В основната схема участваха още няколко българки

Две от най-талантливите ни млади състезателки, Велизара Филева и Дария Радулова, спечелиха титлата на двойки на турнира до 12 години в Букурещ, Румъния.

 

По пътя си към финала нашите момичета надиграха три румънски двойки с по 2-0 сета. В спора за първото място те се изправиха срещу Фатима Кейта (Румъния) и Матилде Паолети (Италия). След разменени сетове се стигна до шампионски тайбрек, в който българките показаха по-стабилна игра и с 10-6 точки спечелиха титлата, информира БГНЕС.

 

Като част от стратегията на Българската федерация по тенис за развитие на най-добрите ни състезатели с нашите тенисисти в Румъния е и специалистът Велислав Венински. В схемата на сингъл Дария стигна до полуфиналите, където отстъпи с 3-6, 2-6 на рускинята Мария Бондаренко.

 

В основната схема участваха още няколко българки. Марина Христова достигна до втория кръг, докато Велизара Филева, Велина Минчева, Юлия Златева и Никол Русева загубиха на старта на основната схема. При момчетата Иван Пенев достигна до полуфиналите, където беше спрян от представителя на домакините Влад Бреазу с 4-6, 2-6, докато Николай Неделчев загуби на четвъртфинал от британеца Джак Доунс с 3-6, 2-6.