Общо четирима състезатели по спортна стрелба ще ни представят в Баку

 

Снимка/Видео: БГНЕС

 

"Да, определено това е най-добрата година за мен. Не очаквам нищо и не искам никой да очаква от мен нещо в Баку", заяви състезателката по спортна стрелба Антоанета Бонева.

 

"Искам да съм здрава и да си проведа нормална подготовка. Работим, за да дам най-доброто от себе си. Битката за златния медал остава, без значение дали вече имам квота. Не искам да давам прогнози. Надявам се, че още не съм достигнала върховата си спортна форма. Дано да има какво още да се развие", добави Бонева, цитирана от БГНЕС.

 

Стрелбата ще бъде представена от четирима състезатели, като освен Бонева в Баку ще участват Мария Гроздева, Антон Ризов и Самуил Донков. Спортният директор на Българския стрелкови съюз Димитър Тодоров похвали състезателите за успешните им класирания от началото на година, като добави, че резултатите са постигнати, въпреки тежките условия за подготовка за стрелбата в България.

 

"Стартовете до този момент се развиха по начин, по който исках. Така се бях подготвил - да завоюваме квота. Радвам се, че се получиха нещата. Очаквам да имаме база, да се подготвяме, да нямаме пречки и всичко със стрелбата да се развива в правилната посока. Ние ще дадем всичко от себе си и ще се подготвяме както трябва. Има Световна купа, Европейско първенство. Надявам се да се класирам за финала на Световната купа. Малко ще е трудно, но не и невъзможно", добави от своя страна Антон Ризов.