Френският премиер ще поеме разходите на двете си деца, които са били в самолета

Френският премиер Манюел Валс изрази съжаление за своето решение да пътува с правителствен самолет за футболен мач заедно с две от децата си и обеща да възстанови на данъкоплатците похарчените средства за полетите им. Той направи изявлението днес по време на посещение на френския остров Реюнион в Индийския океан, предадоха Ройтерс и БТА.

 

В опит да потуши политическия скандал, избухнал заради пътуването, което по думите му е било предимно с официален характер, Валс каза: "Не бих го направил пак. И за да разсея всякакви неясноти, ще поема разходите по пътуването на двете ми деца, които възлизат на 2500 евро".


Френският премиер възприе твърда линия срещу залоупотребите с власт от страна на политическия елит. Историята около пътуването му бе определена от местните медии като негов първи сериозен политически гаф, откакто зае поста миналата година.

 

Валс, който е дългогодишен привърженик на Барселона, пътувал със самолет до Берлин по покана на президента на УЕФА Мишел Платини, за да гледа финала на Шампионската лига в събота, в който испанският клуб победи италианския Ювентус с 3-1.