Снимка: Shutterstock
Те обаче трябва да бъдат изядени преди запоя
Австралийски учени установиха, че крушите могат да предпазят от тежък махмурлук, тъй като понижават алкохолното съдържание в кръвта на препилия.
Полезните съставки на крушите обаче имали една особеност - те били ефикасни, ако попаднат в организма непосредствено преди запоя, а не след него.
Ако човек вече страда от типичното главоболие и гадене след прекаляването с алкохола, всякакво поемане на натурални сокове от круша би било безполезно.
Подобни напитки ще се превърнат в продукта на бъдещето, ако хората знаят как да ги използват преди алкохолна консумация, пише БТА.
Крушите понижават също така нивата на холестерола, предпазват от запек и притежават противовъзпалителни свойства.