Те обаче трябва да бъдат изядени преди запоя

Австралийски учени установиха, че крушите могат да предпазят от тежък махмурлук, тъй като понижават алкохолното съдържание в кръвта на препилия.

 

Полезните съставки на крушите обаче имали една особеност - те били ефикасни, ако попаднат в организма непосредствено преди запоя, а не след него.

 

Ако човек вече страда от типичното главоболие и гадене след прекаляването с алкохола, всякакво поемане на натурални сокове от круша би било безполезно.

 

Подобни напитки ще се превърнат в продукта на бъдещето, ако хората знаят как да ги използват преди алкохолна консумация, пише БТА. 

 

Крушите понижават също така нивата на холестерола, предпазват от запек и притежават противовъзпалителни свойства.