"Заекът, който иска да заспи" е написана от шведски психолог

Детска книга, написана от психолози, с думи, които релаксират и уморяват, оглави списък с бестселъри на интернет книжарница, съобщи „Daily Mail”. 

 

"Заекът, който иска да заспи" от шведския психолог Карл-Йохан Форсен Ерлин обещава да приспи за нула време и най-големите палавници с идеалната комбинация от строеж на изречението и успокояващи думи. Тя е от 22 страници и разказва за заека Роджър, който се опитва да заспи с помощта на чичо Прозявка, Бухала с натежалите очи и Сънливия охлюв.

 

Един през друг те му казват "Мисли бавно, дишай бавно и спокойно, бавно и спокойно. Нека тялото ти натежи, да стане тежко сякаш пада . . точно като лист, който пада, пада бавно, надолу, надолу. Клепачите ти стават толкова тежки".

 

Книгата струва шест британски лири. Изглежда родителите си я препоръчват едни на други и така е станала популярна. Тя вече се продава по-добре от бестселъри с много голяма реклама. Създателят й използва формата Create Space, в който авторите качват книгите в интернет, като всеки поръчан екземпляр се принтира индивидуално.

 

Карл-Йохан Форсен Ерлин, който преподава в университета на Йоншьопинг, каза, че книжката му е "вербален еквивалент на люлеенето на детето, докато заспи", съобщава БТА. Тя му помага да се съсредоточи върху релаксацията и да стане част от разказа. За родителите има инструкции на кои думи да наблягат и какви мимики да правят в определени моменти.