Лека кола и товарен автомобил се сблъскаха челно

 

Тежка катастрофа край Струмяни по пътя за Гърция отне живота на мъж и младо момиче. Лека кола и товарен автомобил са се сблъскали челно. 53-годишният шофьор на леката кола е решил да предприеме изпреварване. Той е пътувал от Благоевград към Петрич. Веднага след като навлязъл в насрещното обаче видял насреща си камиона. 

 

От удара шофьорът на леката кола и неговата 23-годишна дъщеря са загинали на място. Другите две жени, които са били в същия автомобил, са леко пострадали и са настанени в болницата в Благоевград. 

 

Шофьорът на товарния автомобил - Драгомир Златков, е невредим. 

 

"Виж, че няма спирачен път. Той сигурно настъпи газта да изпревари другата кола. Направо си се удари в мен, а можеше да се върне в платното, където си е. Аз като се ударихме спрях веднага и чух жената. Имаше две жени, едно дете и мъж. Чух, че викат, свалих колата и тичах до тях да видя как са. Видях целите в кръв, и като видях момичето направо се.. стана ми лошо", спомня си Златков.

 

"Не знаем каква е причината за навлизане в лентата за насрещното движение, но в резултат на удара на място е починал водачът и возещата се до него. Другите, които са се возили отзад в лекия автомобил, са транспортирани в спешен център Благоевград в тежко състояние", уточнява Данаил Стоицов от КАТ- Благоевград.